21.10.2013

Miksi blogi?

Siinä onkin hyvä kysymys. Ajatus blogista on muhinut työntekijöiden mielissä jo jonkin aikaa. Koemme, että blogi on hyvä väylä tuoda esiin museon toimintaa: sitä, mikä näkyy yleisölle ja sitä, mikä on piilossa näkyvien näyttelytilojen takana.


Haluamme osaltamme olla mukana luomassa avointa museokulttuuria. Yksi tie tähän on jakaa museotyön arkea sekä avata kokoelmia kaikille kiinnostuneille. Uskomme myös, että tieto lisää arvostusta. Haaveena on, että tämän blogin myötä museotyö ei näyttäydy lukijoille enää pelkkänä taulun ripustamisena tai pölyisiin kokoelmatiloihin linnoittautumisena.

Varkauden museon kuva-arkisto, A. Ahlström Oy:n kokoelma/ Ivar Ekström

Jatkossa lukija voi siis odottaa juttuja esimerkiksi näyttelynteosta, kokoelmatyöstä, museo-opetuksesta sekä kaikesta mahdollisesta museoon liittyvästä. Voi myös olla, että toisinaan työntekijä tai kaksikin intoutuu museologisiin pohdintoihin.

Blogin vetovastuu on allekirjoittaneella, mutta juttuja on luvassa muiltakin seitsemän hengen tiimimme jäseniltä. Toivomme, että blogi voisi toimia keskustelukanavana. Kommentteja, kysymyksiä, toiveita ja kritiikkiä saa siis mielellään esittää kommenttilaatikossa!

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti