Otsikoissa! Warkauden Lehti 100 vuotta -näyttely

Warkauden Lehden arkistokuva
Warkauden Lehden satavuotisnäyttely on nyt ollut muutaman viikon tutustuttavissa Varkauden museoilla. Näyttelyssä on yritetty erityisesti välittää eri aikakausien vallinnutta tapaa kirjoittaa ja kuvata uutisia. Tätä tunnelmaan pääsemistä lisää myös vapaasti selattavat vuosikerrat näyttelyssä, joita aina silloin vaihdellaan. Eri vuosien vuosikertoja pääsee selaamaan myös Sivuliikkeellä Tehtaan koululla myöhemmin tänä vuonna, tästä tiedotetaan lisää myöhemmin. Näyttelyssä pyörii myös ääninauha, jolle vapaaehtoiset mm. museonystävistä, Warkauden Lehden toimittajista ja museon henkilökunnasta luki uutisia, mainoksia, mielipidekirjoituksia ja lukijan runoja.

Warkauden Lehden arkistokuva
Näyttelyyn on tehty lisäksi muutakin lisätekemistä näyttelyvieraille. Näyttelystä ammentava sanaristikko on jaossa näyttelyssä ja julkaistaan Warkauden Lehdessä ja netissä 17.12.2019, päivälleen sinä päivänä, kun ensimmäisen näytenumeron ilmestymisestä on sata vuotta. Sanaristikon vihjekuvat ovat kaikki Warkauden Lehti -aiheisia. Lisäksi vihjesanoja on useampia suoraan näyttelyssä esitellyistä artikkeleista, näyttelyn teksteistä ja henkilöistä.


Warkauden Lehden jakelijat kuvattuna Ivar Ekströmin pihallaLapsille ja lapsenmielisille on myös sanomalehtien jakelemiseen liittyvä tehtävä. Warkauden Lehteä myi aikoinaan koulupojat ovelta ovelle, joten niinpä näyttelyssä pääsee jakamaan minikokoista näytenumeroa yläkerran näyttelyn Teollisuuden tekijät, kymmenen tarinaa tehtailta -henkilöille. Näyttelyssä on kymmenen minikokoista postilaatikko, johon minilehteä jaetaan kukin oman jakelulistansa mukaan. Ja ettei tehtävä olisi liian helppo, on postilaatikoissa vielä tavuja, jotka keräämällä ja järjestämällä saa muodostettua sanan, jonka kertomalla saa pienen palkan jakelutehtävän suorittamisesta.


-Hilkka

Kommentit