Joulukalenteri talkoilla

JOULUKALENTERI


Tämän vuoden museoiden joulukalenterin teemaksi valittiin 100-vuotisjuhlia viettävä Warkauden Lehti. Kalentereita on ollut aikaisemminkin seinäkalenterin teeman mukaan ja näyttelyiden mukaan, ja niin nytkin. Aikaisempia teemoja on ollut mm. lapset ja taidevandalismi. Varkauden museoiden joulukalenteri on ollut Facebookissa ilmestyvä ja nyt viime vuodesta lähtien myös Instagramissa.

Tänä vuonna kalenteria ryhdyttiin sitten tekemään ihan uudella ajatuksella. Varkauden museoilla on aktiivinen ystäväyhdistys Varkauden Museonystävät ry, jonka vapaaehtoiset nyt värvättiin kalenterin tekoon.

Kollaasi 1920-luvun jouluaiheisista ilmoituksista. Kuva: Jouko Nyyssönen


Vapaaehtoiset istuivatkin kaksi maanantaita Tehtaan koululla #Sivuliikkeellä selaamassa vanhoja Warkauden Lehden vuosikertoja ja valitsemassa sieltä mukavia uutisia, mainoksia ja ilmoituksia julkaistavaksi kalenterissa. Sieltä he valitsivat joka päivälle jonkin sopivan aiheen pyrkimyksenä löytää kullekin päivälle kyseisenä päivänä, eri vuosina vain, julkaistuja juttuja. Kohta näette löytyikö joka päivälle oikean päivän juttu.

Jutut kuvattiin lehdestä ja nyt niitä sitten julkaistaan joka aamu aattoon asti Varkauden museoiden Facebookissa ja Instagramissa:

 https://fi-fi.facebook.com/varkaudenmuseot

https://www.instagram.com/varkaudenmuseot/?hl=fi

Kiitos Museonystäville kalenterista ja oikein mukavaa joulun odotusta kaikille!

-Hilkka

Kommentit